6 Farklı Tırnak Bakım Aletleri Nasıl Kullanılır?

tirnak-bakim-aletleri-kullanma

Tırnak bakım aletleri kişisel bakımınız açısından önemli bir yere sahiptir. Tırnaklarınız şüphesiz ki ellerinizi ve ayaklarınızı daha bakımlı göstermektedir. Hem bu sebeple hem de sağlığınız açısından tırnak bakımınızı düzenli olarak yapmanızda fayda vardır.

Güzel görünen ve güçlü tırnakların sırrı düzenli bakımdan geçmektedir. Bu hem kadınları hem de erkekleri yakından ilgilendiren bir konudur. Cinsiyet fark etmeksizin tırnak bakımınızı sağlıklı tırnaklara sahip olmak ve daha konforlu yaşamak için yapmalısınız. Tırnak bakımınızı güzellik salonu gibi yerlerde yaptırabilirken, evinizde kendiniz de birkaç tırnak bakım aletleri edinerek çok kolaylıkla yapabilirsiniz.

Tırnak Bakım Aletleri Evde Kullanılabilir mi?

Tırnak bakım aletleri görünüş açısından kullanımı zor gibi görünebilmektedir. Fakat nasıl kullanılması gerektiğini bilirseniz ve doğru kullanım sonucunda çok rahatlıkla kullanılabilir. Eğer evinizde ilk kez tırnak bakımı yapacaksanız bir tırnak bakım seti edinmenizde fayda olacaktır. Bu sayede aşama aşama gereken tüm bakımı tırnaklarınıza yapabilirisiniz.

Tırnak bakımı düzenli olarak yapılmadığı takdirde tırnaklarda mantar oluşumuna, tırnak batmasına, tırnak kırılmasına, tırnak batıklarına ve el ayak tırnak enfeksiyonlarına sebep olabilmektedir. Bu nedenle her bireyin manikür aleti ve pedikür seti gibi tırnak bakım aletleri edinmesi gerekmektedir.

Tırnak bakım aletlerini kullanırken dikkat etmeniz gereken doğru kullanımı yapmamanız sonucunda istenmeyen faktörler oluşabilir. Bunlar enfeksiyon, tırnak kırılması, derin kesme sonucu oluşabilecek yaralanmalar gibi faktörlerdir. Tırnak bakım aletlerini sıralamak gerekirse şu şekilde sıralanabilir:

  • Tırnak törpüsü
  • Tırnak eti itici
  • Ölü deri pensesi
  • Tırnak tamponu
  • Tırnak temizleyici
  • Tırnak bakım yağları

1- Tırnak Bakımı Aletleri | Tırnak Törpüsü

Tırnak Bakım Aletleri Nasıl Kullanılır?

Tırnak bakımına başlarken ilk olarak törpü ile şekil vermekle başlanmaktadır. Bazı durumlarda tırnak boyunuz çok uzunsa tırnak makası veya kütikül kesici ile tırnak boyu kısaltıldıktan sonra da törpülenebilir. Tırnak bakım aletleri set şeklinde satıldığı gibi ayrı ayrı olarak da temin edilebiir. Tırnak bakım seti Gratis gibi kişisel bakım ürünleri satılan yerlerden alınabilinir. Bunun dışında daha kapsamlı büyük eczanelerden de tırnak bakım aletleri satın alabilirsiniz.

2- Tırnak Eti İtici

Tırnak eti itici de tırnak bakım aletleri arasında çok sık kullanılan bir diğer tırnak bakım aletidir. Tırnak eti itici veya turuncu çubuk olarak bilinen bu aleti her yerde bulmak oldukça kolaydır.

Turuncu çubuk denilen tırnak eti itici adını renginden almamakla birlikte, aksine turuncu renkte değildir. Turuncu çubuk portakal ağacının zayıf ve ince dallarından yapılır. Bir ucu sivri diğer ucu düzdür.

Tırnak eti iticiyi daha verimli bir şekilde kullanmak istiyorsanız tırnak çevresine herhangi bir yağ veya kütikül serumu uygulayarak, tırnak etrafındaki etlerin yumuşamasını sağlamanızda fayda vardır. Böylece canınız yanmayacak ve tırnak çevresindeki etler kolaylıkla sıyrılacaktır.

3- Ölü Deri Pensi

Tırnaklarınızın çevresindeki etleri itip, kaldırdıktan sonra yapacağınız diğer işlem ise ölü deriyi ortadan kaldırmak olmalıdır. Bunun için tırnak bakım aletleri içerisinde ölü deri pensesi diye bilinen, ucu sivri ve kesici olan penseyi kullanabilirsiniz. Solingen manikür seti içerisinden de çıkan bu penseyi dilerseniz ayrı olarak tekli de satın alabilirsiniz.

Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri tırnak çevrenizdeki etleri çok derinden kesip cildinize zarar vermemelisiniz. Bir diğeri ise tüm bakım aletlerinizde olduğu gibi bu alette de hijyene önem vermelisiniz.

4- Tırnak Tamponu

Manikür pedikür malzemeleri ve görevleri arasında adını çok sıkça duymadığınız fakat oldukça işe yarayan, tırnak bakım aletleri arasında yer alan bir diğer malzeme de tırnak tamponudur.Tırnak tamponu görünüm itibariyle törpüye benzer ki zaten törpü statüsündedir. Yalnızca tırnağın ucunu değil de yüzeyini törpüleyip, varsa pürüzleri yok etmeye ve parlaklaştırmaya yarar. Tırnak bakım aletleri satan yerlerde bulunur

5- Tırnak Temizleyici

Oje uygulandıktan sonra tırnak çevresine bulaşmış olanları temizlemek için kullanılan bir araçtır. Tırnak bakım aletleri içerisinde hem manuel hem de pilli olarak mevcut olan bu aleti mutlaka edinmenizde fayda vardır. Günümüzde tırnak bakım seti pilli olarak, elektrikli olarak veya manuel olarak her bütçeye uygun piyasada rahatlıkla bulunmaktadır.

Her türlü tırnak bakım aletleri ile kişisel bakımınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Örneğin manikür yapacaksınız ve ilk deneyiminiz olacaksa arama motorlarında manikür malzemeleri ve görevleri resimli veya videolu olarak anlatımları ve nasıl kullanılması gerektiği mevcuttur. Onları takip ederek çok kolay bir şekilde aşama aşama uygulayabilirsiniz.

6- Tırnak Bakım Yağları

Tırnak bakım aletleri denilince her ne kadar akla ilk olarak törpü, tırnak eti itici, ölü deri pensesi gibi aletler gelse de tırnak bakım yağları da bu işlemlerin olmazsa olmaz ürünlerdir. Nasıl ki her cilt tipine uygun bakım kremi varsa; her tırnak yapısına da ayrı bakım yağı bulunmaktadır.

Tırnaklarınız zayıf ve kırılgan ise Hindistan cevizi yağı, lavanta yağı, keten tohumu yağı, badem yağı ve zeytinyağı gibi doğal ürünler kullanabilirsiniz. Tırnaklarınızı güçlendirmek istiyorsanız limon yağı ve çay ağacı yağı gibi yağlar kullanabilirsiniz.

 

Tırnak bakım yağları kadar cilt bakım yağı kullanmak da oldukça önemlidir. Nasıl ki tırnak bakımında kullanılan yağlar tırnak ve etlerine fayda sağlıyorsa; cilt bakım yağları da benzer etkileri sağlamaktadır. Peki bu cilt bakımı yağları nelerdir ve nasıl kullanmalı? Cilt Bakım Yağı Kullanmanın 2 Altın Kuralı yazımızdan bu soruların cevabını en net şekilde öğrenebilirsiniz.

Tırnak Bakım Aletleri Nelerdir?

Tırnak bakımı için kullanmanız gereken aletler: tırnak törpüsü, ölü deri pensi, tırnak bakım yağları, tırnak makası, tırnak tamponu, tırnak eti itici, temiz havlu, eti yumuşatıcı krem ya da jeller bulunuyor.

Manikür Seti Fiyatları Ne Kadar?

Manikür seti fiyatları markalar arası değişiklik gösterir. Ortalama kaliteye sahip bir manikür seti 35-40 TL olabilirken profesyonel manikür setleri 75 TL ile başlar. Bilinen ve kaliteli markaların manikür setleri 250-300 TL de olabilmektedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık