Maden Suyunun Faydaları ile Daha Sağlıklı Yaşayın!

maden-suyunun-faydalari

Magnezyum, klorür, sodyum ve kalsiyum mineralleri sayesinde  maden suyunun faydaları saymakla bitmez. Tamamen doğal yollardan elde edilen maden suyu, insan vücudunun ihtiyacı olan tüm minerallere sahip olduğundan, tüketilmesi kişide birden çok sağlık problemini ortadan kaldırmaktadır.

Maden suyu, içindeki mineraller nasıl sağlığı koruyorsa, bu minerallere karşı alerjisi olan kişilerde de sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına da neden olabilmektedir. Kimisi cilt sağlığını kurumak için tüketmekte kimisi de diyet için maden suyunu tüketmektedir. İşte bu yazımızda maden suyunun tüm faydaları ve zararları hakkında bilgeler derledik.

Doğal Maden Suyunun Faydaları

İçerisinde yer alan Sodyum minerali sayesinde, insanda uyarı iletiminin güçlenmesini sağlar. Doğal maden suyunun faydaları nedir, sorusuna yanıt olarak faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kalsiyum minerali sayesinde sinir uyarılarının iletimini, kemik yapısını güçlendirme ve kanda pıhtılaşmanın oluşmasını engeller,
  • Florür içeriği ile kemiklerin gelişimini ve diş sağlığını düzenler,
Maden Suyunun Faydaları ile Daha İyi Yaşayın!
  • Magnezyum içeriği ile vücudun enerji düzenini dengeler, kalp ve sinir sağlığını koruduğu gibi kalbin düzenli çalışmasını da sağlar,
  • Sülfat sayesinde mide asidini dengeler ve sindirim sistemini güçlendirir,
  • İyodür minerali sayesinde tiroit bezinin düzenli çalışmasını sağlayarak, insanda guatır riskini azaltır.

Yukarda yer alan tüm maddeler, maden suyunun insanlar üzerinde ki olumlu etkilerini konu edinmiştir. Maden suyuna alerjiniz yoksa, tüm bu fonksiyonların düzenli olarak çalışması için tüketilmesi uygundur.

Maden Suyunun Yüze Faydaları

Maden suyu, sadece iç sağlıkta kullanmamaktadır, Cilt onarımında büyük etkiler yaratarak cildin daha sağlıklı olmasını da sağlar. Maden suyunun faydaları cilde konusuna gelince; içeriğindeki silis mineralli sayesinde cilt üzerinde tıkalı olan gözenekleri açarak cildin hava aşmasını sağlar. Böylece cilt üzerindeki sivilcelerin ve siyah noktaların kaybolmasını sağlar. Ayrıca yumuşatma özeliğine sahip olduğundan, yüzdeki cildin yumuşamasına ve daha canlı bir görünüm savunmasını sağlar.

Maden suyunun cilde olan faydasından yararlanarak daha sağlıklı bir cilt için, maden suyunu yüzünüze veya isteğiniz bölgeye sürmeniz gerekir. Maden suyunu bir kaba boşaltarak pamuk yardımı ile cildinize tampon yaparak uygulayabilirsiniz. Bu işlemi haftada 1-2 defa uygulayarak daha güzel ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Diyette Maden Suyunun Faydaları

Maden suyu metabolizmanın hızlı çalışmasın sağladığından dolayı günde 1-2 defa içilmesi uygun görülmüştür,Yapılan araştırmalar sonucunda maden suyunun, diyet içinde oldukça büyük etkileri olduğunu göstermektedir. Zayıflamak için maden suyunun, daha çok yemekten sonra tüketilmesi uygun görülmektedir. Mide asidini dengeleyerek, metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Bundan dolayı da daha fazla kalori yakarak, kişinin kilo vermesini sağlar. Maden suyunun faydaları ile diyet yapmak için yapılması gerekenler şunlardır;

  • Daha çok yemekten sonra tüketilmesi tavsiye edilir. Çünkü, yemekten sonra içilen maden suyu, daha fazla kalori yakar ve hızlı kilo getirmektedir.
  • Ayrıca içilen maden suyunun ardından, vücut bol su ister. Su ise, metabolizmanın çalışmasını sağlar ve fazla yağlardan arınma sağlar.

Maden Suyunu Kimler İçemez?

Asit derecesi yüksek içeceklerden olan maden suyu,  ülser ve gastrit gibi sindirim sisteminde rahatsızlıklar olan kişiler tarafından tüketilmesi, rahatsızlığın daha da artmasına neden olur. Ayrıca aşırı tüketilen doğal maden suyu, kan şekerini de hızlı bir şekilde düşürebilir veya yükseltebilir.Maden suyu, içeriğindeki mineraller için birden fazla faydası bulunduğu gibi bazı kişilerde de zararlara neden olabilmektedir. Kalsiyum ve magnezyum mineralleri bazı hastalıklara iyi gelmemektedir. Örneğin, tansiyon hastası olan kişilerin, maden suyu tüketmeleri tansiyon oranının yükselmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı da tansiyon hastalarının mümkün olduğunca tüketmemeleri gerekir.

Günde Ne Kadar Maden Suyu İçilmeli?

Kalsiyum ve magnezyum mineralleri sayesinde kemik, diş ve doku sağlığını koruyan maden suyunun faydaları saymakla bitmez. Fakat, aşırı tüketilen maden suyu, insan sağlığını tehlikeye atabilmektedir. Günlük tüketiminin 4-5 bardaktan fazlasının sağlığa zararlı olduğu bilinmektedir.

Normal miktarlarda maden suyunun tüketilmesi, kan akışını dengeler. Fakat, aşırı tüketimiyle kan şekerinde düzensizliğe neden olur. Aşırı alınan maden suyunu vücut, dışarı atarken beraberinde sodyum mineralini de atmak durumunda kalır ve böylece sodyum eksikliğinden dolayı insan sağlığının düzeni bozulur. Maden suyunun faydaları için en uygun miktar, günde en fazla 3 bardağın tüketilmesi tavsiye edilir. Çünkü aşırı tüketim fayda yerine zarar sağlamaktadır.

Maden suyu kişiler tarafından yemek öncesi ve sonrasında mide rahatsızlığına iyi gelmesi amacıyla soda niyetine de tüketilebilmektedir. Faydaları oldukça çoktur ancak aşırı yedikten sonra tüketmekle kendinizi sınırlandırmayın. Hatta gelin ara öğünlerinizi arttıralım ve daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyin! 5 Altın Kuralda Ara Öğün ve Faydaları yazımıza bakabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık