10 Mekik Kaç Kalori Yakar?

mekik-kac-kalori-yakar

Mekik kaç kalori yakar? Mekik kilo vermeye yardımcı mıdır? Kilo vermeye ve estetik bir görünüm elde etmek isteyenlerin başvuracağı ilk noktalardan birisi spor yapmaktadır. Özellikle karın bölgesindeki yağların eritilmesinde ve düzleşmesinde etkili olan ise mekik olmaktadır. Peki mekik yaparak kaç kalori yakılır? Şınav mekik kaç kalori yakar?

Mekik Kaç Kalori Yakar?

Kişiden kişiye değişebilecek bir olgu olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü kişilerin hareketi kaç set yaptığı, ne kadar doğru yapıp kasları çalıştırdığı önemlidir. Aynı zamanda elbette sadece mekik çekmek kilo vermenize yardımcı olmaz. Yediklerinize dikkat ederek ilerlediğinizde belirtilen kalorileri yakmak konusunda zorlanmayacaksınız. Gelin birlikte mekik kaç kalori yakar birlikte inceleyelim.

10 Mekik Kaç Kalori Yakar?

Mekik yaparak kalori yakabilirsiniz. Ancak bu kilonuza ve mekik çekme sürenize bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Kilo arttıkça çekilen mekik sayısı aynı olsa da atılan kalori miktarı artış gösterir. Aynı zamanda unutmamalısınız ki en çok zorlandığınız noktada kalori yakmaya başlarsınız bu yüzden bırakmamanız gerekir. 10 mekik yaklaşık olarak kişide 20-30 kcal kadar kalori yakacaktır.

20 Mekik Kaç Kalori Yakar?

Mekik Kaç Kalori Yakar?

Gerçek anlamda spor geçmişi olmayan bireylerin yüksek miktarda mekik çekmesi başta mümkün olmayabilir. Ortalama olarak 10-20 sayı aralığında mekik çekildiği bilinir. Peki 20 mekik kaç kalori yakar? Ortalama olarak 70-75 kilo arasındaki bir bireyin 20 mekik çektiğinde 30-35 kalori yakması beklenir. Fakat 70 kilo üstündeyseniz bu miktar artış gösterebilir.

40 Mekik Kaç Kalori Yakar?

40 mekik çekebilen kişi kilosuna bağlı değişimi de göz önünde bulundurarak rahatlıkla 50 kalori yakacaktır. Bu kalori miktarının ortalama 70-75 kilo insanlar için hesaplandığını unutmamalısınız. Ancak bu sayılardaki mekik işlemlerini de ilk defa başlıyorsanız zorlamamanızı öneriyoruz. Belirli bir temel oluşturduktan sonra yapmanız sakatlıklara karşı da sizi koruyacaktır.

100 Mekik Kaç Kalori Yakar?

70 kiloya sahip bir insanın 10 dakikada 50 mekik çekmesiyle birlikte 90 kalori yakacağı ön görülmektedir. Şayet bu kilo ağırlıklarındaysanız ve uzun süreli beklemeden 50 mekik ardından bir 50 set daha yaparsanız, 180 kalori yakmanız beklenir. Günlük tüketim miktarı da göz önünde bulundurularak 180 kalori oldukça uygun bir yakım olarak karşımıza çıkıyor. Fakat 100 mekik herkes tarafından kolay yapılacak bir şey de değildir.

500 Mekik Kaç Kalori Yakar?

Gerçek anlamda spora kendini adamış, kas-yağ kütlesini koruyarak ağır idmanlar gerçekleştiren kişilerin yapabileceği durumlardan birisi de 500 mekik oluyor. 500 mekik çeken insanın hali hazırda vücut yapısının oluşup şekillendiği bilinir. Bu yüzden 500 mekik kaç kalori yakılır sorusu için net bi cevap ne yazık ki bulunmamaktadır. Kas oranı giderek arttığı için bu kişilerde kalori yakımı da azalmaktadır.

1 Kilo Vermek için Kaç Mekik Çekilmeli?

Mekik çekmek herkes tarafından doğru ve ortak sayıda yapılmadığı için 1 kilonun verilme süresi değişiklik gösterir. Günde 2 kere yarım saatlik mekikler çekebiliyorsanız kısa sürede özellikle bel bölgesinden incelebilirsiniz. Fakat fazla kilo şikayetiniz yoksa 1 kilo vermek için daha fazla mekik çekmeniz gerekecektir. Çünkü yüksek kilolu kişilerin kalori yakma hızı normal insanlara göre daha kolay olur.

Şınav Mekik Kaç Kalori Yakar?

Şınav ve mekik ayrılmaz ikililer olarak adlandırılmaktadır. Mekik kaç kalori yakar sorusu kadar şınav hakkında da aynı sorular sorulmaktadır. Fakat mekikte söz konusu olan durum burada da geçerliliğini sürdürüyor. Şınav çekilme süresi, kaç şınav çekildiği, şınavın ne kadar doğru uygulandığı ve hatta kişinin kilosu da verilecek kaloriye doğrudan etki yapar.

Fakat ortada bir gerçek vardır ki temelde mekik ve şınav kalori yakmaktan ziyade kasları çalıştırarak kas oranını arttırmaya neden olur. Özellikle mekik karın, şınav karın ve kol kaslarını güçlendirmektedir. Bu yüzden bu iki hareketi yaparken kilo vermek değil, var olan kilonun kasa çevrilmesi gibi bir amacınız olmalıdır. Çünkü sporcular tarafından da bahsi geçen hareketlerin kilo/kalori vermekten daha farklı hedefleri vardır.

Plank Kaç Kalori Yakar?

Plank yaparak yapılmayan spora neredeyse spor değil desek yeridir çünkü hafif ya da ağır spor programları fark etmeksizin mutlaka yer alıyor. Plank yapmak kalori yakmaktan öte yine karın kaslarını en iyi çalışan hareketlerin arasındadır. 70 kilo birey 1 dakikalık plank hareketinde yaklaşık 10 kalori yakacaktır.

Kalori yakmak genelde sporcuların ve diyetteki insanların dikkat ettiğin unsurlar arasındadır. Diyet yaparken özellikle zor bırakılan alışkanlıklardan birisi de tatlı tüketimidir. Çikolataya düşkünlüğünüz varsa diyet programına uygun olabilecek kalorideki çikolatalardan tercih yapabilirsiniz. 1 Adet Çokonat Kaç Kalori yazımızdan çikolata kalorilerini öğrenebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık