Ordunun Neyi Meşhur? 6 Adımda Ordu Nesi ile Meşhur?

ordunun-neyi-meshur-ordu-nesi-meshur

Ordunun neyi meşhur sorusu için verilebilecek çeşitli cevaplar bulunmaktadır. Öncelikle bu güzel şehir için ‘Ordu nesi ile meşhur?’ diye soracak olursanız mutfağındaki lezzetler öne çıkacaktır.

Ordu’nun meşhur yemekleri ağız tadınızı zevklendirirken size unutulmaz şölenler sunacaktır. Eğer Ordu’da gezilecek yerler rotası belirlediyseniz bahsedilecek bu lezzetleri de tadacağınız restoranlara uğramayı unutmamalısınız!

Kısa sürede ulaşabileceğiniz yemekler bulunur. Çünkü Ordunun neyi meşhur diye sorulduğunda akla ilk olarak bu yemekler gelecektir. Siz de bu lezzetleri tatmadan şehirden ayrılmak istemiyorsanız, mutlaka listedeki yemeklere göz atmalısınız!

İşte Ordu nesi ile meşhur diye merak edenlere bahsedilebilecek Ordu’nun meşhur yemekleri!

Ordunun Neyi Meşhur? İşte Ordu’nun Meşhur Yemekleri Listesi!

Ordunun neyi meşhur listesine ilk olarak yemeklerle başlamak gerekir. Eğer gezilecek yer konusunda da kararsızsanız, Ordu nesi ile meşhur kadar sizlere gezi rotası hakkında da bilgi verilecektir.

Ordu nesi ile meşhur diye merak edenler için yedikçe unutulmaz tatlar yaşatacak olan Ordu’nun meşhur yemek listesi!

1- Pancar Döşemesi

Söz konusu Karadeniz olunca mutfakta pancar olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Karadeniz’in her bölgesinde görebileceğiniz pancar, Ordu’nun meşhur yemekleri arasında bulunuyor.

Pancar bir diğer ismiyle ve Karadeniz’de daha çok kullanılan adıyla kara lahana başrol olarak bu yemekte karşımıza çıkıyor. Kara lahananın büyük doğranması, haşlanması le birlikte farklı sebzelerle bir araya gelmesiyle yemek elde ediliyor.

İçerisinde çoğu zaman; patates, soğan, pirinç, domates kullanıldığı görülmektedir.

2- Hamsi Buğulama

Ordunun neyi meşhur sorusu için verilebilecek temel örneklerden birisi de hamsi buğulama olmaktadır. Karadeniz şehri söz konusu olur da balıksız bir menü olur mu!

Hamsi tüketimi Ordu halkı tarafından da çoğunlukla tüketilmektedir. Hamsi genellikle diğer bölgelerde kızartılarak tüketilse de Ordu’nun meşhur yemekleri kapsamında hamsi buğulama yapılmaktadır.

Hamsiler özenle dizildikten sonra kuru soğan, domates, limon (bütün ya da suyu şeklinde) yağ da eklenerek buğulanmaktadır.

3- Pancar Sarması / Mısır Yarmalı Eş Sarması

Ordu’nun Meşhur Yemekleri

Ordu nesi ile meşhur konusunda tekrar bir pancar yemeği ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Pancar yani kara lahana mutfakların vazgeçilmezidir.

Çoğu Karadeniz şehrinde de göreceğiniz bu yemek pancar sarması olarak bilinir. Yalnız Ordu’nun meşhur yemekleri arasında mısır yarmalı eş sarması olarak da denk gelebilirsiniz.

Pirinç, baharat, mısır yarması ile farklı bir lezzeti tatmaya hazır olun! Tarifine bakarak evinizde de deneyebilirsiniz.

4- Ordunun Neyi Meşhur| Fasulye Diblesi

Ordu Nesi ile Meşhur?

Ordu’da çoğunlukla fasulyenin tazesi olmakla birlikte bakliyat olarak kuru fasulye de tüketilmektedir. Fasulye diblesi ile taze fasulyeden yapılmaktadır.

Diğer taze fasulye yemeklerinden farklı olarak pirinç, biber ve soğanla harmanlaşmış haline denk geleceksiniz. Bu lezzet ilk bakışta içeriğindeki malzemelerle tuhaf bir bakış açısı yaratsa da uyumlarına şaşıracaksınız.

5- Ordu Nesi ile Meşhur| Ordu Yağlısı

Ordunun neyi meşhur sorusu ile karşılaştığınızda karşınıza Ordu pidesi çıkmaması imkânsızdır! Tabi Ordu’nun meşhur yemekleri arasında bulunan bu lezzet pide değil, yağlı olarak adlandırılır.

Tercihe bağlı olarak patatesten de yapılabilse de orijinal tarifinde; kıymalı, soğanlı, maydanozlu, tereyağlı olarak yapılmaktadır.

Oldukça ince bir hamur üzerine malzemeler baharatlarla tatlandırılarak yerleştirilir. Piştiğinde çıtır çıtır ancak bir o kadar doyurucu bir yemekle karşı karşıya kalırsınız. Yanında ayran ile tüketmeniz daha iyi olacaktır.

6- Ordu’nun Meşhur Tatlıları| Cevizli Helva

Ordu’nun Meşhur Tatlıları

Ordu neyi ile meşhur sorusuna bir de tatlısıyla cevap vermek gerekiyor. Karnınızı doyurduktan sonra şehre özel olan tatlısını tatmanız önerilmektedir.

Helva yine Karadeniz bölgesinde sıkça yapılan bir tatlıdır. Ordu’nun meşhur tatlıları arasında ise cevizli versiyonu ile sizi karşılayacaktır.

Başta soğuk mevsimler olmak üzere Ordu evlerinde dört mevsim tüketilebilmektedir. Un helvasına benzer yapısının bir de ceviz süslediğinde size oldukça tatmin edici bir tatlı sunulacaktır.

Ordunun Neyi Meşhur Meyve | Fındık

Ordu’nun Meşhur Meyvesi Hangisi?

İlk bakışta fındık tuhaf gelse de bir meyvedir. Bu meyve tahmin edildiği üzere en çok Karadeniz bölgesinde yetişmektedir.

Ordunun neyi meşhur diye soracak olanlara özellikle Ordulular fındığıyla söz ederek lafa başlayacaktır. Fındık sadece Karadeniz’de yetişmese de Karadeniz’de en kalitelileri ortaya çıkmaktadır.

Orta Karadeniz bölgesinde fındık üretimi ve toplanmasının başında da Ordu yer alıyor. Bu fındıklar o kadar kaliteli ki, dünyaca ünlü marka olan Nutella gibi markalara satışı yapılmaktadır.

Uğrarsanız Ordu fındığını bizzat yerinden tüketmeli hatta dönüş yolunda size eşlik etmesi amacıyla da satın almalısınız.

Ordunun Nereleri Meşhurdur? Ordu’nun Meşhur Gezilecek Yerleri

Ordunun Neyi Meşhur?

Ordu neyi ile meşhur sorusuna sadece mutfağıyla cevap vermek haksızlık olacaktır. Çünkü gezilip görülecek güzel yerleriyle de çok dikkat çekmektedir. Eğer siz de, Ordunun nereleri meşhurdur diye merak ediyorsanız işte cevapları!

Ordu gezilecek yerler arasında:

  • Boztepe,
  • Ulugöl,
  • Perşembe Yaylası,
  • Kurul Kalesi,
  • Yason Burnu Kalesi,
  • Ünye Kalesi gibi çeşitli alanlar bulunur.

Eğer daha ayrıntılı bir gezi rehberi arıyorsanız sizi, Ordu Gezilecek Yerler Arayanlar Buraya! 2022 Ordu Gezi Rehberi Sizin için Hazır yazımıza alalım. Ayrıntılı bir gezi rotasını oluşturabilirsiniz.

Ordunun Neyi Meşhur Hediyelik | Ordu Meşhur Özellikleri Neler?

Şehri gezmeye gittiğinizde sadece kendiniz için değil, sevdikleriniz için de Ordunun nesi meşhur diye araştırmak isteyebilirsiniz. Meşhur olarak bulunup satın alınabilecek şeyleri hediye olarak sevdiklerinize verebilirsiniz.

Eğer hediye olarak bir yiyecek tercih etmek isterseniz, Ordu fındığı ya da Ordu balı alabilirsiniz. Ordu’dan alacağınız hakiki balın faydaları oldukça fazladır. Bunun dışında dekoratif hediyelikler için klasik olarak şehre özel maketleri, buzdolabı magnetleri satın alabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık