2022 Ordu Otobüs Bileti Fiyatları | Ordu Otobüs Bileti Nereden Alınır?

ordu-otobus-bileti

Ordu otobüs bileti gerek tatillerde gerekse acil durumlarda ihtiyaç halinde alınmaktadır Günümüzde Karadeniz’in ortasında bulunan gözde Ordu’ya çeşitli seferler gerçekleştirilir.

Genelde öğrenciler başta olmak üzere neredeyse her yaştan bireyin Ordu’ya ulaşım sağladığı görülmektedir. Ulaşım farklı sebeplere dayansa da aracılık eden durum ortaktır.

Bu ortaklığın başında da Ordu otobüs bileti fiyatı araştırması gelmektedir. Ulaşım öncesi en uygun bilet aranarak, rahat bir ulaşım hedeflenmektedir.

Günümüzde birden fazla otobüs firmasının Ordu otobüs bileti aracılığıyla seferler düzenlediği görülmektedir. İster farklı coğrafi bölgelerden isterseniz Karadeniz bölgesinden rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Peki Ordu otobüs bileti nereden ve nasıl alınır? Ordu otobüs bilet fiyatları ne kadar?

2022 Yılında Ordu Otobüs Bileti Fiyatları Ne Kadar?

Otobüs bileti fiyatları oldukça değişik etkenlere bağlı olarak güncellenebilmektedir. Özellikle petrol fiyatlarında gerçekleşen artışlar son zamanlarda etkilerini hissettirmektedir.

Ordu otobüs biletleri fiyatları da tahmin edildiği üzere bu zamlardan nasibini almaktadır. Mayıs 2022 itibariyle, Ordu’ya gideceklere ya da Ordu’dan başka şehre seyahat edecekler için fiyat listesi aşağıdaki gibi yer almaktadır.

1- İstanbul – Ordu Otobüs Bileti ve Seyahat Bilgisi

Büyükşehirler arasında başı çeken İstanbul üzerinden çeşitli şehirlere seferler düzenlediği görülmektedir. Orduluların büyük bir kısmı da İstanbul’da olunca İstanbul- Ordu otobüs biletleri araştırılır.

İstanbul’dan Ordu’ya ya da Ordu’dan İstanbul’a gidiş yönü değişmeksizin ortak bir fiyatlandırma uygulanmaktadır. Ancak burada değişkenlik gösteren bazı noktalar vardır.

Gideceğiniz ilçeye ya da seçeceğiniz firmaya bağlı olarak fiyatlandırma dahil birçok hizmet de değişiklik gösterebilmektedir.

Ordu-İstanbul arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 13 buçuk saat sürmektedir. Sefere bağlı olarak bu süre değişiklik de gösterebilir.

En çok sefer yapan otobüs firması Ali Osman Ulusoy olarak belirlenmiştir.

İstanbul- Ordu Otobüs Bileti Fiyatları

İstanbul-Ordu arası yön fark etmeksizin bir yolculuk yapacaksanız, en uygun otobüs bileti fiyatının 290 TL olduğunu bilmelisiniz.

Daha önce de değinildiği üzere firmadan firmaya değişkenlik göstermektedir. 290 TL’den başlayan fiyatlar 500 TL’ye kadar artabilmektedir.

Her firmanın aynı zamanda gidiş güzergahı da şehir bazında farklılaşmaktadır. Daha kısa sürede gitmek isterseniz çoğu zaman fiyatların artacağına şahit olabilirsiniz.

2- Ordu-Ankara Otobüs Bileti ve Seyahat Bilgisi

Ordu otobüs bileti aramaları başkent Ankara üzerinden de sıklıkla gerçekleşmektedir. Ankara’nın genel itibariyle coğrafi konumundan ötürü her şehre neredeyse eşit mesafede olabilmesi, İstanbul’a nazaran otobüs biletlerinin daha uygun olmasını sağlar.

Ankara- Ordu arası yaklaşık olarak 9 buçuk saat olmaktadır. Sefer bazında uğranacak şehirlere göre mesafe uzayıp kısalabilmektedir.

Otobüs biletleri incelendiğinde en çok sefer Ali Osman Ulusoy firmasına ait olmakla birlikte çeşit açısından birden fazla firma bulunmaktadır.

Ankara-Ordu Otobüs Bileti Fiyatları

Ankara- Ordu otobüs bilet fiyatları en uygun olarak 220 TL olarak görülmektedir. Mayıs ayı itibariyle en ucuz seferin bu olduğu söylenebilir.

Ancak ortalama olarak 250 TL civarında fiyatların seyir ediyor. Bununla birlikte en üst sınır olarak da 300 TL biletler bulunur.

3- İzmir- Ordu Otobüs Bileti ve Seyahat Bilgisi

Ege’nin incisinden Orta Karadeniz’in incisi Ordu’ya gidecekseniz, uzun bir yolculuk yapmanız gerektiğini söylemek mümkün.

Genelde bu seferlerde birden fazla şehrin yanı sıra birden fazla coğrafi bölgeden geçildiği görülmektedir. Daha kısa yolculuk yapmak adına uçak bileti almak daha uygun olacaktır.

Ancak otobüs ile seyahat etmek isteyenler için; İzmir-Ordu otobüs ile kaç saat diye sorulduğunda en az 18 saatlik bir yolculuktan bahsetmek mümkündür

İzmir – Ordu Otobüs Bileti Fiyatları

Uzun mesafeli bir yolculuk olduğundan doğal olarak gidiş güzergahında birden fazla şehre uğranmaktadır. Şehir sayısı az olsa bile mesafe çok olduğundan yakıt gideri de fazladır.

Firmalar tarafından maliyet hesaplaması yapıldığın en ucuz bilet 390 TL olarak görülmektedir. Ancak bilet fiyatları ortalama 420 TL olmak üzere 500 TL bandında da bulunuyor.

En çok sefer yapan firma ise çoğunlukla Kamil Koç olmaktadır.

Ordu Otobüs Bileti

Ordu Otobüs Bileti Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

Genellikle seyahat eden ve buna bağlı olarak sürekli otobüs bileti ihtiyacı olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur.

Otobüs bilet fiyatları belirlenirken elbette her firma kendi içerisinde özel olmakla birlikte ortak sebeplere bağlı olarak da hareket eder.

Başlıca bilet fiyatını etkileyen unsur şüphesiz mesafedir. Mesafe ne kadar artarsa gider de bu bazda değişiklik göstereceği için bilet fiyatları yükselmektedir.

Mesafenin artmasıyla değişiklik gösteren ilk durumda petrol/benzin harcamasıdır. Petrolün fiyatları bu noktada oldukça önemlidir.

Güncel benzin fiyatları ne kadar yüksekse ya da yükselmeye devam ediyorsa sürekli olarak ulaşıma da zam gelmektedir. Keza son aylarda ülkemizde de buna bağlı olarak otobüs fiyatları giderek artmaktadır.

Son olarak firmanın bilinirliği ve buna bağlı olarak kâr elde etme amacına bağlı olarak bilet fiyatları saptanmaktadır.

Firma ne kadar bilinir ve güvenli yolculuk içeriyorsa bu kalitesini buna bağlı olarak da fiyatın artmasına neden olmaktadır. Tabi rakip firmaların durumu ve kâr elde amacı, ekstra sunulan hizmetler (servis vs) etkili olan diğer unsurlardır.

Ordu’ya Hangi Otobüsler Gidiyor? Ordu Otobüs Bileti Nereden Alınır?

Eğer daha önce araştırdıysanız ya da ilk defa Ordu otobüs bileti araştırması yapıyorsanız, göreceksiniz ki Ordu’ya giden otobüs firmaları çok sayıda bulunmaktadır.

Diğer Karadeniz şehirlerine nazaran daha gelişmiş olması ve gelişmiş komşu şehirlerinin de olması bu konuda etkili olmaktadır.

Birden fazla firmanın olması da kişilerin yolculuk sırasında seçim yapma imkânını arttırmaktadır. Eğer Ordu’dan başka şehre ya da tam tersi bir güzergah oluşturacaksanız:

  • Ulusoy,
  • Metro,
  • Kamil Koç,
  • Varan,
  • Fındıkkale,
  • Lüks Fatsalılar,
  • Ünye Sema Turizm,
  • Genç Turizm,
  • Lüks Karadeniz Turizm,
  • Doğu Karadeniz,
  • Kanberoğlu firmalarını seçebilirsiniz.

Ordu Otobüs Bileti Kalkış Saati Kaçta?

Seçeceğiniz otobüs bileti ve gideceğiniz şehre bağlı olarak tamamen değişiklik gösteren bir durumdur. Çünkü firmalar elinden geldiğince birçok saate sefer koymaktadır.

Art arda olmamakla birlikte arada saatlerce fark oluşturacak bir düzen oluşturmadan sefer saatleri belirlenmektedir. İhtiyacınız dahilinde en çok sefer saatleri gün içinde olmaktadır.

Ancak gideceğiniz şehre iniş saatinizi ayarlamak ve buna yönelik hareket etmek isteyenlere de gece saatinde çeşitli seferlerin olduğunu söylemek mümkün.

İlginizi Çekebilir: Samsun Ordu Arası Kaç Km? Samsun Ordu Arası Kaç Saat Arabayla?

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık