Cildi Yenileyen Besinler ile 10 Adımda Güzellik Sırları

cildi-yenileyen-besinler-kok-hucre-yenileyen

Cildi yenileyen besinler listesi, yaşlanmayı geciktirirken daima parlak ve göz alıcı bir cilt vadedebilmektedir. Geçmişten günümüze beslenme denildiğinde akıllara karın doyurmak ve açlığı bastırmak çoğu zaman ise canı çekilen şeyi yemek gelir. Ancak beslenme sağlığın sürdürülmesi konusunda yeterli ve sağlıklı yiyecek tüketme anlamına gelmektedir. Peki cildi yenileyen besinler nelerdir? İşte cildi ne güzelleştirir gibi soruların yanıtları!

Cildi Yenileyen Besinler Nelerdir? | Cilt Nasıl Yenilenir?

Cilt nasıl yenilenir? Cildi yenileyen besinler içeriği bakımından A,C ve E vitaminince zengindir. Bu vitaminler ciltteki hücre yapımını destekler. Hücre yapımını destekleyen bu vitaminler sayesinde eski cilt yenilenir ve pürüzsüz bir görünüme ulaşır. Cilt sağlığı yalnızca cildi yenileyen besinler ile değil, doğal içeriğe sahip kozmetik ürünlerle de desteklenmelidir.

1- Güzel Bir Cilt İçin Ne Yemeliyiz: Yumurta

Güzel bir cilt için ne yemeliyiz diyorsanız, yumurta mutlaka tüketmelisiniz. İçerdiği yüksek protein sebebiyle kollajen etki gösteren yumurta, cildi onaran besinler arasındadır. Her gün 1 adet ya da haftada 4-5 kez tüketmeniz halinde, sağlıklı bir cilde ulaşmak mümkün olabilecektir.

2- Doku İyileştirici Besinler: Ay Çekirdeği

Ay çekirdeği içerdiği faydalı asitler sebebiyle, cildi yenileyen besinler içerisinde gösterilebilecektir. Hızlı bir şekilde hücre yapımını destekleyen bu besinin haftada en az 3 kez bir avuç tüketilmesi önerilir. Ancak fazla tüketildiğinde, yoğun yağ içeriği sebebiyle ciltte sivilcelere yol açabilir.

3- Cildi Yenileyen Yiyecek İçeriklerinden Biri Olan Somon, Antioksidan Kaynağı!

Cildi yenileyen yiyecek içeriklerinden biri olan somon, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Ayrıca omega-3 içermesi nedeniyle cilt yenilenmesi ve esneklik konusunda oldukça başarılı bir besindir. Cildin nem dengesini sağlayan bu besin, kızarıklık ve tahrişleri de çok kısa sürede ortadan kaldırabilecektir. Cildi yenileyen besinler listemizde yer alan somon haftada 1-2 kez tüketilmelidir.

4- C Vitamini Kaynağı Avokado

A ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu besin, tüketilmesi gereken tüm sağlıklı yağları içerisinde barındırmaktadır. Salatalarda ve kahvaltılarda tüketilen avokado dikkatli tüketilmelidir. Aksi halde içerdiği zengin yağ ciltte sivilcelere, vücutta ise kilo yapımına sebep olabilir. Haftada 1-2 kez kullanmanız cilt yenilenmesi için yeterlidir.

5- Elastik Bir Cilt İçin Ceviz!

Cildi yenileyen besinler arasında yer alan ceviz, cildin sarkmasını önleyerek daha diri görünmesini sağlamaktadır. İçerdiği çinko ise cildin zararlı etkenlerden korunmasına yardımcı olarak, elastik ve pürüzsüz bir görünüm vadedebilmektedir. Ara öğünlerde ve kahvaltılarda mutlaka tüketmeniz gereken cevizi, evinizden sakın eksik etmeyin.

6- Cildi Güzelleştiren Besinler Arasında Likopen Kaynağı Domates

Cildi yenileyen besinler arasında olan domates, tam bir likopen kaynağıdır. Güneşin zararlı ışınlarından koruyan domates, güneş lekelerinin önlenmesinde de oldukça etkilidir. Çiğ ya da pişmiş olarak tüketebileceğiniz domates, cildi güzelleştiren besinler listenizde mutlaka yer almalıdır.

7- Parlak Bir Cilt İçin Doku İyileştirici Besinler: Kırmızı Biber!

Cildi yenileyen besinler arasında olan ve beta-karoten içeren kırmızı biber, parlak ve yumuşak bir cilt vadetmektedir. Ayrıca kırmızı biber tam bir C vitamini deposudur. Kahvaltı ve diğer ana öğünlerde tüketilmesi önerilen kırmızı biber çiğ olarak yenilmelidir. Aynı zamanda doku iyileştirici besinler listesinde yer alan kırmızı biber akne oluşumunu da engellemede oldukça etkilidir.

8- Cildi Beyazlatan Besinler Arasında Yer Alan Susam!

Cildi Yenileyen Besinler Hangileri?

Cildi yenileyen besinler içerisinde yer alan susam, yağ formuna getirildikten sonra kullanılır. Tüm vitaminleri ve mineralleri içeren susam, hücre deformasyonunu bütünüyle ortadan kaldırdığı için cildi beyazlatan besinler içerisindedir. Böylece cilt yaşı genç kalırken, pürüzsüz bir görünüm sunabilecektir. Uzmanlar cilt sağlığınızı koruyabilmeniz için günde bir çay kaşığı susam yağı tüketmenizi önermektedir.

9- Cildi Yenileyen Vitamin İçeriklerini Bünyesinde Barındıran Ananas

Cildi yenileyen vitamin içeriklerini bünyesinde barındıran ananas, hızlı bir şekilde ciltte olumlu etkilerini gösterebilir. Antioksidan içeriği hücre yapılandırılmasını sağlayarak lekeli ve pürüzlü görünümü ortadan kaldırır. İçerdiği C, B ve A vitamini ise cildin elastikiyetini önemli ölçüde arttırır. Her gün birkaç dilim tüketilmesi önerilen ananas, istenirse meyve suyu formunda da tüketilebilir.

10- Cildi Yenileyen Besinler Arasında Star: Bitter Çikolata

Cildi yenileyen besinler arasında yer alan bitter çikolata hakkında yanlış bilinen bir bilgi bulunmaktadır. Birçok insan çikolatanın sağlığa zararlı olduğunu düşünerek tüketmekten kaçınmaktadır. Kakao yoğun miktarda antioksidan içerdiği için yapılandırmayı destekleyecek ve pürüzlü görünümü bütünüyle ortadan kaldırabilecektir. Ancak bu noktada cildi yenilen besinler içerisinde yer alan çikolatanın, bitter olmasına ve %70 oranından fazla kakao barındırmasına özen gösterilmelidir.

Cildinizin güzelleşmesi, yenilenmesi sizi farklı bir havaya sokacaktır! Ancak genel olarak vücudunuzda bir değişiklik hedefliyorsanız, atacağınız bir adımda zayıflamaya yönelik olabilir. Birçok kişinin kilo problemi bulunur ve bunun için diyete başlar. Diyetlerin ve sağlıklı beslenmenin temel uygulamalarından birisi de ara öğünler olmaktadır. Ara Öğün Nedir? Ara Öğünün 5 Faydası Nedir yazımıza bakarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık