Ordu Gezilecek Yerler Arayanlar Buraya! 2022 Ordu Gezi Rehberi Sizin için Hazır!

ordu-gezilecek-yerler

Ordu gezilecek yerler mi arıyorsunuz? İşte 2022 itibariyle güncel olarak hazırlanmış Ordu gezi rehberi sizler için hazır!

Ordu gezilecek yerler hem doğa hem de tarihi güzellikleriyle karşımıza çıkıyor. Öyle ki Orta Karadeniz’in incisi, gözdesi konumundaki Ordu gezi rehberi oluşturmayı kesinlikle hak ediyor!

İster yazın isterseniz kış mevsiminde Orduda gezilecek yerler konusunda sıkıntı yaşamayacağınıza eminiz. Zira bu şehrin birden fazla gezilip görülebilecek ortamı bulunuyor.

Hem de isterseniz özel aracınızla isterseniz şehir içi ulaşım yöntemleriyle kısa süreli bir tatil oluşturmanız mümkün.

İşte, Ordu’da gezilecek yerler listesi ve ekstra araştırma yapmanızı gerektirmeyecek konaklama seçenekleri, yemek yiyecekler yerler bilgisi!

‘Ordu’da Neleri Gezebilirim?’ Diye Soranlara En İyi Ordu’da Gezilecek Yerler!

Karadeniz genel olarak tatillerde tercih edilen bölgelerin başında yer alıyor. Çok geniş bir bölgeye yer almasından dolayı geziler genelde batı, orta ve doğu olarak ayrılarak yapılır.

Eğer Orta Karadeniz’de gezilecek yerler arıyorsanız, bunun için Ordu gezi rehberi oluşturmanız kesinlikle şart! Çünkü bu şehirde beklediğinizden çok daha fazlasını bulacaksınız.

Orta Karadeniz’in gelişmiş şehirlerinden olmasının yanı sıra gerçekten mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu nadir şehirler arasında bulunması, Ordu gezilecek yerler konusunda sizi cezbedecek.

A- Ordu’da Gezilecek Doğal Yerler Neresi? Mutlaka Görmeniz Gereken Ordu Gezilecek Yerler!

Bir şehri tanımanın en güzel yollarından birisi, insan müdahalesi olmadan bozulmamış doğal alanları görmekten geçer.

Eee, Karadeniz’den bahsediyorsak tabii ki yeşile bol bol doyacağınız rotalara uğramazsanız yanlış olur. İşte bu amaçla Ordu gezilecek yerler listesindeki doğal mekanlar!

Boztepe

Ordu gezi rehberi araştırmalarınızda karşınıza çıkacak ilk yer Boztepe olacaktır şüphesiz. Neden mi? Çünkü şehre adeta bir kuş gibi tepeden bakabilirsiniz.

Boztepe’yi değerli kılan sadece şehre genel bir bakış açısı sunması da değil üstelik. Bu tepeden yamaç paraşütü de yapılabiliyor. Ülkemizdeki en iyi 10 yamaç paraşütü alanları arasındadır.

Üstelik şehrin tepesinde yer alan bu noktaya teleferik ile çıkabiliyorsunuz. Teleferik ücreti yetişkin ve çocuğa bağlı olarak değişse de oldukça ucuzdur. Yükseklik korkunuz yoksa mutlaka Orduda gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

Deniz mavisi ile ormanların yeşilinin bir arada bulunduğu bu manzaraya her zaman denk gelemezsiniz!

Ulugöl

Ordu merkezden sadece 8 km mesafe uzakta yer alan Gölköy sınırları içerisindeki Ulugöl, güzelliğiyle sizi adeta büyüleyecek!

Temiz mi temiz göle yemyeşil ağaçlar eşlik ediyor. Özellikle sonbahar mevsiminde uğrarsanız adeta Bolu Yedigöller havasını alacaksınız.

Burada yoroz kent ormanına benzer bir ulugöl tabiat parkı ile karşı karşıya kalacaksınız.  Bu kent ormanı özellikle yaz aylarında pek çok turisti ağarlayan yerler arasında yer almaktadır. Doğal güzellikler arasında olma özelliğine sahip bu alan sizi huzura sürükleyecektir.

Ayrıca burası bir parktır içerisinde Yeşil Sülük Gölü gibi farklı göller de bulunuyor. Doğada sessiz ve sakin bir şekilde yürümek hoşunuza gidiyorsa Ordu gezi rehberi içerisinde sizi tatmin edebilecek bir alandır.

Eğer kalacak bir mekanınız yoksa ya da belirlemediyseniz, doğayla iç içe kalma fikri de cazip geliyorsa bungalov evlerde kalabilme fırsatınız bulunuyor.

Perşembe Yaylası

Ordu gezilecek yerler listesinde bir diğer durağınız Perşembe yaylası olabilir. Ordu’nun Aybastı ilçesinde yer alan bu yayla size tanıdık bir alanı hatırlatacak.

Şu eski Windows başlangıç ekranını hatırlıyor musunuz? Yemyeşil, capcanlı ve düz bir alan; aklınıza geldi mi? Heeh, işte orası tam da Ordu’da bulunuyor!

Perşembe yaylası size adeta bu duyguyu yaşatacak. Çünkü bu yayla da aradığınız o hayali yeri bulacaksınız. İster piknik yapın, ister yüksek yamaçlarında yamaç paraşütü deneyimleyin.

B- Ordu’da Gezilecek Tarihi Yerler Neresi?

Ordu gezilecek yerler sadece doğal güzellikleriyle sınırlı kalmaz. Bunun sebebi şehrin çok eski zamanlardan günümüze değin birden fazla devlete ev sahipliği yapmasıdır.

Tahmin ettiğinizden çok daha geçmiş dönemlerden kalmış farklı tarihi eserlere, gezi noktalarına siz de adım atabilirsiniz.

Eğer siz de bu şehrin tarihini koklamak, geçmişin sayfalarını açmak isterseniz işte tarihi alanlarıyla Ordu gezi rehberi!

Ordu Gezilecek Yerler Kurul Kalesi

Ordu Gezi Rehberi

Kurul Kayaları olarak da adlandırılan bu alanda olabildiğince Ordu’nun geçmişine gidebiliyorsunuz. Fakat önce ulaşımı konusunda bilgi verelim.

Sivas yolu üzerinde kaldığı görülüyor. Bu kale, Bayadı Köyü sınırları içerisinde bir tepenin ucunda bulunuyor.

Bu kalenin özelliği ise bırakın Osmanlıyı, Bizans’ı çok daha öncesine dayanıyor. Milattan Önce 1. Yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor.

Son yıllarda keşfedilen bu alanda kazılar yapılarak tarihi bir eser daha ortaya çıkarıldı. Ulaşımı arabayla yapıldıktan sonra 10 dakikalık bir tırmanma sonrası tamamlanıyor.

Biraz zorlu olarak ulaşsanız da yukarı çıktığınızda kalenin kalıntıları ile birlikte Ordu dağları, yaylaları ve genel olarak şehri ayaklarınızın altına serilecek!

Ordu gezilecek yerler kapsamında özellikle tarihi eserlere, arkeolojiye ilgisi olanlar tarafından bulunmalı.

Yason Burnu ve Kalesi

Ordu gezi rehberi kapsamında her ne kadar merkezde bulunmaması yönüyle dezavantajlı bulunsa da uğrak noktaları arasında Yason Kalesi bulunuyor.

Samsun yolu üzerinde Ordu’ya ortalama yarım saat mesafesi bulunuyor. Vardığınızda düz bir alanda kilise sizi karşılıyor olacak.

Ancak bununla da kalmıyor sadece tarihi güzelliğiyle değil, gün batımını da izleyebileceğiniz mükemmel bir doğa güzelliğine şahit olacaksanız. Üstelik burada karnınızı doyurabileceğiniz mekanlar da mevcut.

Bahsedilen bu kale, Ordu gezilecek yerler aşamasında birçok turistin uğrak noktası ki bunların arasında yabancılar da bulunuyor. Çünkü kendi tarihlerine dair de kalıntılar mevcut. Antik Yunan’a dair meşhur kayıp altınların burada yer aldığına inanılıyor.

Bir de unutmadan ekleyelim, Ordu gezi rehberi içinde yer lamasının bir diğer sebebi: Ortodokslar tarafından dünyadaki en önemli 150 kiliseden birisi olarak belirtiliyor.

Ünye Kalesi

Pers dönemine ait hükümdar II. Mitradates tarafından tahminen MÖ 200-250 yılları arasında inşa edilmiştir. Bu kalenin tepeye kurulmuş olması şehre tepeden bakmayı sağlıyor.

İlk yapıldığı andan itibaren; Pontus, Roma ve Osmanlı tarafından kullanılarak farklı dokunuşların bulunduğu bir kaledir. Ünye merkeze yaklaşık olarak 7 km uzaklıktadır, arabayla gelseniz de tırmanmak adına yürümeniz gerekecektir.

Ordu gezilecek yerler arasında mutlaka bulunmasının sebebi tek bir yere gittiğinizde birden fazla yapıyı bir arada görebilirsiniz. Burada; kral mezarı, kaya mezarları, eski sur yapıları, kuyu ya da dehlizler bulunuyor.

Ziyaret öncesi kontrol ederek, bir görmek isteyebilirsiniz. Giriş ücreti de bulunmamaktadır.

C- Ordu’da Merkezde Gezilecek Yerler Neresi? Rotanıza Eklemeniz Gereken Ordu Gezi Rehberi

Eğer Ordu gezi rehberi oluşturduktan sonra gezmek için çok kısa bir süreniz varsa bu aşamada merkezde ve merkeze yakın alanlara uğramak isteyebilirsiniz.

Merak etmeyin, Ordu’da merkezde gezilecek yerler de sınırlı değil oldukça geniştir.

Delikkaya Kaya Mezarı

Ordu Gezilecek Yerler Listesi

Orduda gezilecek yerler listesi içinde çoğu zaman kaya mezarlıklarına şahit olacaksınız. Çünkü bu şehrin toprağını sıksanız tarih akıyor!

Sadece Osmanlı döneminde değil özellikle milattan önceki dönemlerde bile birçok yapı bu şehre kurulmuştur. Onlardan birisi de Delikkaya Kaya Mezarı olarak karşımıza çıkıyor.

Şehir merkezinden 10 kilometre uzaklıkta bulunmasıyla ulaşımı kolaydır. Mezara tek bir giriş alanı vardır ve girişte eskiden bulunan bir sütun günümüzde maalesef kırılmıştır.

İçeride üç farklı mezar vardır ve bu mezarlar alışılmışın dışında yerde değil, 40 metre yüksekte bulunmaktadır.

Maalesef, Ordu gezi rehberi içinde yer verir ve gidip görürseniz bu tarihi eserin pek de ilgilenilmeyen bir durumda bulunduğu gerçeği vardır. Bakımı, restorasyonu yapılmamıştır.

Osman Paşa Şadırvanı

Ordu Merkez Meydanı içinde yer alan bu şadırvan, 1840lı yıllarda Osman Paşa adındaki bir vali tarafından yaptırılmıştır.

Tabi bu tarihi alanın başına gelmiş bazı kötü durumlar da mevcuttur. Şadırvan 1937 senesinde ‘yıktırılmıştır’. İlerleyen yıllarla birlikte 1997 yılında iş adamlarından Fahri Çelebi, birebir aynısı olacak şekilde tekrar inşa ettirmiştir.

Girişi ücretsiz ve gün boyu ziyarete açık bir alandır.

Yalı Cami / Aziziye Camisi

İki farklı adıyla anılsa da Ordu gezilecek yerler arasındaki bu camiyi, merkezde hangi yerliye sorarsanız sorun size gösterecektir.

Özellikle Ordu gezi rehberi arasına dini alanlar, Osmanlı tarihi eserlerini sıkıştırmak isteyenleri memnun edecektir. Zira bu cami, Sultan Abdülaziz döneminde kendisi tarafından inşa ettirilmiştir.

Cami tamamen ilk başta ahşap olarak yapılmış fakat daha sonra direnemediğinden ilerleyen yıllarda molozlardan yenilenmiştir.

Üç katlı bu camide ilk göze çarpan minber kısmıdır. Oldukça yüksek ve bir de üzerine eğimli olmasından dolayı dikkat çeker.

D- Ordu’nun En Güzel İlçesi Neresi?

Ordu’nun en güzel ilçesi şudur diyebilmek tahmin edersiniz ki çok zor. Çünkü her bir ilçesi kendi içerisinde ayrı bir güzelliğe sahiptir.

Burada oldukça kişisel bir soru sorulmuştur ve buna bağlı olarak cevapları da tamamen kişisel olacaktır. Eğer gezi sırasında sessiz sakinlikten yanaysanız farklı bir alan güzel gelebilecekken kalabalık ve gelişmişlik hoşunuza giderse daha merkezi alanları beğenirsiniz.

Bu yüzden bu soruya bir yanıt vermek mümkün değildir. Yapmanız gereken Ordu gezilecek yerler listesi içinde bulunan mekanlara göre bir ilçe seçimi yapmak olabilir.

E- Ordu’nun En İşlek Caddesi Neresi?

Orduda gezilecek yerler arasında işlek caddelere yakın mekanlar belirleyebilir, bizzat bu caddelerde yer alan mekanlara uğramak isteyebilirsiniz.

Aslında sadece Ordu değil diğer şehirlerin de gelişmişliğini yansıtan noktalar işlek caddelerinden geçiyor. Bu aşamada, Ordu’nun en işlek caddesi merakı oldukça doğal.

Şehirde en işlek cadde olarak Fidangör Caddesi biliniyor. Bununla kalmaz elbette, Süleyman Felek ve İsmet Paşa caddeleri de işlek alanlardandır.

Ordu Gezi Turları ile Gezinizi Daha Kolay Hale Getirebilirsiniz!

Ordu gezilecek yerler haritası özel araçlarla yapılabildiği gibi belirli bir tur kapsamında da gerçekleşebilir. Burada gezi için ayırabileceğiniz maliyet önemli olacaktır.

Eğer gezinizde çok geniş bir zaman harcama gibi ihtimaliniz yoksa bununla beraber yabancı olduğunuz bir şehirde telefonda haritaya bağlı kalıp zorluk yaşamak istemezseniz, Ordu gezi turları kapsamındaki firmaları tercih edebilirsiniz.

Genellikle Ordu gezi turları 4 gece 3 gün gibi 1 haftayı bulmayacak kısa tatilleri yansıtır. Kısa sürede hem konaklama ihtiyacınız karşılanır hem de kısa sürede birçok alanı gezme imkânını bulabilirsiniz.

Tabii ki bir de gezi rehberi bulunması alanlar hakkında tarihi bilgiler almanızı da sağlayabilir.

Orta Karadeniz’in İncisi Ordu’da Ne Yenir? Ordu Gezi Rehberi için Yöresel Lezzetler!

Şehir değiştirmiş, sabahtan akşama kadar birçok yeri gezmişsiniz. Bir şey kaldı elbette, karnınızı doyuracak güzel bir menü!

Eğer şehir şehir dolaşan insanlardansanız bu aşamada elinizde büyük bir fırsat bulunuyor. Neden mi? Çünkü gittiğiniz her şehirde farklı bir mutfağı tatma fırsatını elde edebilirsiniz.

Ordu gezilecek yerler bir kenara dursun şimdi de Ordu’da ne yenir sorusu için sizlere birkaç yanıt vereceğiz!

Ordu’da yemeniz gereken yemekler listesi:

  • Sakarca Kayganası,
  • Taze bezelye kayganası,
  • Fasulye diblesi,
  • Fırın fasulyesi,
  • Mısır yarmalı aş sarması,
  • Pazı mücveri bulunuyor.

Ordu’nun Festival ve Şenlikleri Hangileri?

Ordu’da çok geniş bir zaman diliminde ve farklı alanlarda maalesef festival yapılmamaktadır. Kışın Ordu gezi rehberi oluşturduysanız, kış festivallerine katılabilirsiniz.

Kış aylarında yağan karla birlikte gerçekleştirilen festivaller arasında; Çambaşı Kar Festivali ve Argan Kar Festivali yer alıyor.

Ordu’da Konaklama Yöntemleri Neler? Ordu’da Nerede Kalabilirim?

Ordu’da konaklama yöntemleri birden fazla şekille karşımıza çıkıyor. Bu yüzden Ordu gezilecek yerler listesi oluşturup yola çıktığınızda farklı noktalarda kalabilirsiniz.

Örneğin, Perşembe Yaylası’nda kamp çadırı kurarak kalabilirsiniz. Ulugöl’de bungalov evlerde doğayla baş başa kalabilirsiniz.

Bununla kalmayarak köylerde insanların evine misafir olup, merkezde kimi otellerde de konaklama imkânına sahip olursunuz.

Böylece tatil yerleri açısından tatmin edecek bir tatilinizi güzel vakit geçirerek tamamlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Herbalife Ordu Sarraf Beslenme Merkezi ile Sağlıkla Kalın!

 

 

 

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık