İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Ordu

Ordu Havalimanı: İlk ve Tek Deniz Üstünde Bulunan Havaalanı

Ordu Havalimanı: İlk ve Tek Deniz Üstünde Bulunan Havaalanı
+ - 0

Ordu Havalimanı tüm havalimanlarından oldukça farklı olmasıyla ünlü. Gelin bu havalimanının farklılıklarına birlikte göz atalım.

Pek çok kişinin merakla ziyaret ettiği bu havalimanı deniz üzerine inşa edilmiş tek ve ilk havalimanı unvanına sahiptir. Böyle güzel bir konuma sahip olmasıyla birlikte birçok insan bu özel yeri merak etmektedir. Yazımızla birlikte bu havalimanını tanımaya ne dersiniz?

Ordu-Giresun Havaalanı Nerede? İşte Ordu-Giresun Havalimanı Adresi!

Ordu-Giresun Havalimanı nerede olduğu hakkında birçok araştırma yapılmaktadır. Bu havalimanı Giresun’un Piraziz ilçesiyle Ordu’nun Gülyalı ilçesi arasında inşa edilmiş sivil bir havalimanıdır. Bu yüzden Ordu kadar Giresun’a da ait bir havalimanıdır. Ortak çalışma üzerine yapılmış bu havalimanın ismi daha çok Ordu-Giresun Havalimanı olarak geçmektedir.

Ordu Havalimanı ortak yapılsa bile her yanıyla mükemmel bir yapıttır. Ayrıca deniz üzerinde kurulmuş olması pek çok kişide merak uyandırmakta!  Bu nedenle yılda 3 milyon kadar yolcu bu havalimanını tercih etmektedir. O kişilerden olmak sizin elinizde. Ordu-Giresun havalimanı yolcu garantisi ile büyüleyici bir yolculuğa hazır mısınız?

ordu-havalimani

Ordu-Giresun Havalimanı Özellikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ordu Havalimanı diğer havalimanları ile aynıymış gibi görünse de farklı birçok özelliği bulunmaktadır. En önemli özelliği ise tabi ki deniz üstüne inşa edilmiş olmasıdır. Bu yönden Avrupa’da ve Türkiye’de ilk ve tek deniz üstünde bulunan havalimanı unvanına sahiptir.

Yapılan bu havalimanının altyapısı ve üstyapısı için bazı taşlar kullanılmıştır. Bu taşlarla da koruyucu mendirek yapıldığını biliyor muydunuz?  Koruyucu mendirek için taşlar denize doldurulmaktadır. Ardından üstyapının daha konforlu olması için stone mastic adı verilen asfalt dökülmektedir.

Havalimanının temel inşasından sonra bağlantı taksi yolu ve üstyapı için gerekli alanın dolgusu yapılmıştır. Üstyapı dendiğinde akıllara tabi ki terminal binası da gelmeli! Terminal binası olmayan bir havalimanı olur mu?  20.000 metrekarelik bir alana terminal binası proje edilmiştir. Ayrıca diğer alanlar için de 31.400 metrekarelik kapalı bir inşaat alanı projelenmiştir.

Bu kadar nam salmış bir havalimanının olmazsa olmazı pistidir. 3000 metre uzunluğunda, 1 metre kalınlığında ve 45 metre genişliğinde bir piste sahiptir. Ordu-giresun havalimanı özellikleri kısaca yukarıda belirttik. Şimdi de bu havalimanın havaş saatlerine göz atmaya ne dersiniz?

Ordu Havalimanı Kadar Merak Edilen Ordu-Giresun Havalimanı Havaş Saatleri

ordu-havalimani
Ordu havalimanı

Ordu-Giresun havalimanı havaş genellikle iç hat uçuşlarına göre düzenlenmektedir. Uçuşların iptal olmasından kaynaklı değişiklik göstermektedir. Bu nedenle de saatler hakkında mağduriyet yaşamamak için 0850 222 0 487 ‘yi tuşlamanız yeterli!

Havaş otobüsleri Ordu Havalimanı içerisinde yer alan iç hatlar yolcu çıkışından hareket etmektedir. Böylece Ordu ve Giresun’a ayrı sefer düzenlenerek kişilere yardımcı olmaktadır. İşte bu seferler;

  • Ordu havaş servis güzergahı: Ünye, Fatsa, Kumbaşı, Ordu, Ordu-Giresun Havalimanı
  • Giresun havaş servis güzergahı: Tirebolu, Espiye, Keşap, Giresun, Bulancak, Ordu-Giresun Havalimanı şeklinde gerçekleşmektedir.

Ordu Giresun Havalimanı Gelen Uçuşlar Hakkında Bilgiler

Ordu Havalimanı 22 Mayıs 2015’ te hizmete açılarak birçok kişinin merakını dindirmiştir. Havalimanının açılışından sonra hangi şehirlere uçuşunun olduğu da epeyce merak konusu olmuştur. İşte o havayolları ve uçuşlar!

  • Anadolu-Jet Hava Yolları: Ankara havalimanına günde karşılıklı olarak iki sefer bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul- Sabiha Gökçen’e de günde karşılıklı olarak üç seferi vardır.
  • Türk Hava Yolları: İstanbul Atatürk havalimanına karşılıklı olarak üç sefer bulunmaktadır. Ayrıca Türk hava yolları aracılığı ile Almanya-Münih’e 2017’den itibaren haftada karşılıklı olarak bir seferi bulunmaktadır.
  • Pegasus Hava Yolları: İstanbul-Sabiha Gökçen’e zamanına bakılarak karşılıklı olarak üç veya dört seferi vardır. Pegasus hava yolları aracılığıyla Kıbrıs Ercan havalimanına haftada karşılıklı olarak üç sefer gerçekleşmektedir. Ayrıca Pegasus’un Almanya-Köln’e de haftada karşılıklı iki seferi bulunmaktadır.
  • SunExpress Hava Yolları: İzmir ve Antalya’ya haftada karşılıklı olarak üç seferi vardır. Yurt dışında ise Almanya’nın bazı eyaletlerine çok yakında haftada karşılıklı olarak birer seferi olacaktır.
  • GermanWings Hava Yolları: Yalnızca Köln’e 6 Ağustos 2017 tarihi itibariyle bir seferi vardır.

Ordu Giresun Havalimanı Araç Kiralama ile Merak Edilenler

Ordu havalimanı kiralık araç hizmetinden herkes yararlanabilmektedir. Günlük, aylık ve yıllık olarak kiralama yapılabilmesi her müşterinin işine yaramaktadır. Özellikle turistler havalimanlarının araç kiralama hizmetinden yararlanmaktadır.

Ordu Havalimanı içerisinden araç kiralamak için bazı noktalara dikkat edilmesi yeterlidir. İlk olarak kiralanacak aracın bakımı ve onarımı tam olmalıdır. Çünkü her şeyden önce sizin can sağlığınız önemli!

Kiralama yapabilmek için 18 yaşın üstünde olmak gereklidir. Ayrıca engellilerin ve mahkumların araç kiralaması yasaktır. Firmalar bu konuya oldukça dikkat etmelidir. Kiralayan kişilerinde dikkat etmesi gereken süre aşımını yapmamaktır. Böylece gönül rahatlığı ile gezebilirsiniz.

Ordu Havalimanı Hakkında Merak Edilen Bazı Sorular ve Cevapları

Ordu Havalimanı ilk ve tek deniz üstüne inşa edilmesinden kaynaklı herkesin aklında birçok soru oluşmaktadır. Merak edilen tüm soruların yanıtları işte sizlerle!

Ordu havalimanı

1. Ordu Giresun Havalimanı Kullanılıyor mu?

Deniz üzerine inşa edilen Ordu Havalimanı 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılmıştır. O tarihten bu yana hem yurtiçi hem de yurtdışı seferleriyle herkesi göklere çıkarmaya devam etmekte… Sizde Ordu-Giresun uçak bileti alarak göklere çıkabilirsiniz.

2. Ordu Havalimanı Adı Ne?

Ordu Havalimanı konumu itibariyle Ordu’dadır. Fakat Giresun’a yakınlığı ve bir ilçesinin de içinde yer almasından dolayı Giresun’a da aittir. Tartışmalar sebebiyle Or-Gi yapılan bu havalimanının ismi Ordu-Giresun Havaalanı olarak değiştirilmiştir.

3. ORGI Neden Değişti?

ORGI, iki komşu şehrin ilk harflerinden meydana getirilmiştir. Gerekçesinin ise ORGI (ORGY) ‘nin İngilizcede seks partisi ve alem anlamına geldiğini biliyor muydunuz?

4. Ordu Giresun Havalimanını Kim İşletiyor?

Dünya’da tamamı deniz üzerine kurulmuş dört havalimanı bulunmaktadır. Bu havalimanlarından biri olan Ordu Havalimanı Cengiz Holding imzası taşımaktadır. İşletmesi de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Yazar Hakkında

Yorum Yap