İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Ordu

Ordu Üniversitesi Taban Puanları 2022 Sıralamaları Neler?

Ordu Üniversitesi Taban Puanları 2022 Sıralamaları Neler?
+ - 0

Ordu Üniversitesi taban puanları, üniversite tercihinde bulunacak gençler tarafından sık sık araştırılan bir konudur. Ordu’nun genel itibariyle konumunun güzel olması ve yaşanacak bir şehir olması tercih edilebilir olma olasılığını arttırmaktadır.

Orta Karadeniz’in dikkat çeken şehri Ordu, üniversitesi ile binlerce öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Her sene gerçekleşen üniversite sınavı sonrası Ordu Üniversitesi taban puanları ve sıralamaları değişmektedir.

Öğrenciler sınava girdiği senenin bir öncesine bakarak tercihlerini daha sağlıklı yapmak ister. Her üniversitede olduğu gibi Ordu Üniversitesi de bünyesinde dört yıllık ve iki yıllık bölümleri kapsamaktadır.

Tercihler ve hedefler doğrultusunda bölümlerin sıralama ve başarı puanlarına bakarak tercih yapabilirsiniz. Peki Ordu Üniversitesi taban puanları 2022 yılında ne kadar? İşte bilgiler!

1- Ordu Üniversitesi Bölümleri ve Fakülteleri Neler?

Ordu Üniversitesi bölümleri kapsamında günümüzde 16 lisans 8 önlisans olmak üzere 24 farklı fakültede eğitim vermeye devam etmektedir. Her bir fakülte kapsamında bir ya da birden fazla bölüm bulunmaktadır. Ordu Üniversitesi bölümleri taban puanları ve kontenjanları bölümden bölüme değişiklik göstermektedir.

A- Ordu Üniversitesi Bölümleri 4 Yıllık

ordu-universitesi-taban-puanlari

Öğrenciler üniversite okurken dört yıllık bölüm tercihinde bulunabilirler. Dört yıllık bölümleri okuyabilmek adına günümüzde gerçekleştirilen üniversite sınavında AYT kısmından puan elde etmek gerekiyor. Ordu Üniversitesi bölümleri 4 yıllık fakülteleri arasında şu bölümler bulunmaktadır:

Diş Hekimliği Fakültesi:

Diş Hekimliği okuyarak Diş Doktoru olmak isteyenlerin tercih ettiği bölümdür. Fakültenin tek bölümü olarak Ordu Üniversitesi kapsamında yer alır. Eğitim süresi beş yıldır.

Eğitim Fakültesi

Neredeyse her üniversitede yer alan eğitim fakülteleri öğretmen yetiştirmektedir. Ordu Üniversitesi taban puanları arasında eşit ağırlık, sözel puanlarıyla öğretmen kabulü gerçekleşir. İlköğretim matematik öğretmenliği, okul öncesi, sınıf, fen bilgisi, Türkçe, sosyal bilgiler öğretmenliği bulunmaktadır. Aynı zamanda Okul Psikolojik Danışmanı olabilmek adına PDR bölümü de mevcuttur. Eğitim süreleri dört yıldır.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi

Fatsa ilçesinde yer alan bu fakültede üç ayrı bölüm bulunmaktadır. Balıkçılık teknolojisi mühendisliği, deniz ulaştırma işletme mühendisliği ve denizcilik işletmeleri yönetimi mevcuttur.

Fen Edebiyat Fakültesi

Alanında uzman bireyler yetiştirebilmek amacıyla eğitim verilir. Üniversite kapsamında dört senelik eğitim sonunda formasyon alınarak öğretmen olabilmek de mümkündür. Matematik, Türk dili ve edebiyatı, tarih, İngiliz dili ve edebiyatı, sanat tarihi, sosyoloji, moleküler biyoloji ve genetik bölümleri mevcuttur.

 Güzel Sanatlar Fakültesi

Sanat alanında ilerlemek isteyenlere uygun eğitimler verilmektedir. Yalnız Ordu Üniversitesi taban puanları almak yeterli olmaz aynı zamanda yetenek sınavından geçmek gerekir. Heykel, grafik tasarım, resim, radyo/televizyon ve sinema, grafik tasarım bölümleri mevcuttur.

İlahiyat Fakültesi

İlahiyat bölümünü tek başına karşılayan bir fakültedir.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

ordu-universitesi-taban-puanlari

Her üniversite bünyesinde bulunmadığı gibi nadir yer alan fakültelerden birisidir. Müzik, Türk müziği, tiyatro, oyunculuk, müzikoloji gibi farklı bölümleri bünyesinde barındırır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Kimi üniversitelerde bu fakülte kapsamında iki yıllık eğitimler verilir. Hemşirelik ve sağlık yönetimi eğitimleri dört yıl sürmektedir.

Tıp Fakültesi

Doktor yetiştirmek üzerine kurulan fakültedir. Eğitimler altı yıl sürmektedir. Temel eğitim sonrası belirli bir alanda uzmanlık alınabilmektedir.

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tek başına içeren fakültedir. Aşçılık ve daha fazlasını öğreterek uzman yetiştirilmektedir. Mutfağa dair birçok bilgi verilmektedir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İkinci öğretimi ile birlikte eğitim veren fakültelerden birisidir. İktisat, işletme, ÇEKO ve siyaset bilimi gibi birden fazla bölüme çatı oluşturmaktadır.

Ziraat Fakültesi

Peyzaj mimarlığı, bahçe bitkileri, bitki koruma ve gıda mühendisliği eğitimlerini dört sene içerisinde vermektedir. Fakülte kapsamında ikinci öğretim seçeneği bulunmamaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Ordu Üniversitesi taban puanları ile yetenek sınavları gerektiren alanlardan birisidir. Spor yöneticiliği ve beden eğitimi ve spor öğretmenliği gibi iki ayrı bölüm eğitimi verilir.

B- Ordu Üniversitesi Bölümleri 2 Yıllık

ordu-universitesi-taban-puanlari

Öğrenciler sadece lisans fakülteleri kapsamında eğitim almak zorunda değildir. Ordu Üniversitesi taban puanları değerlendirilerek aynı zamanda iki senelik bölümlerin eğitimi ile uzmanlık da elde edilebilmektedir.

Akkuş Meslek Yüksekokulu

Üniversitede bilgi yönetimi ve avcılık / yaban hayatı kapsamında eğitim almak adına Akkuş ilçesinde iki senelik eğitim almak gerekiyor.

Fatsa Meslek Yüksekokulu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yer alan meslek yüksekokulunda; muhasebe ve vergi uygulamaları, deniz ulaştırma ve işletme, çocuk gelişimi, gemi inşaatı, moda tasarımı, gemi makineleri işletmeciliği bölümleri iki yıllık okunabilir.

İkizce Melek Yüksekokulu

Bir diğer meslek fakültesi de İkizce’de bulunmaktadır. Bankacılık ve sigortacılık, yaşlı bakımı, engelli bakımı ve rehabilitasyon eğitimleri verilmektedir.

Mesudiye Meslek Yüksekokulu

Sadece bilgisayar programcılığı eğitimi verilmektedir.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

En kapsamlı önlisans programlarının bulunduğu meslek yüksekokullarından birisidir. Halkla ilişkiler ve tanıtım, muhasebe ve vergi uygulamaları, işletme yönetimi, yerel yönetimler, turizm ve otel işletmeciliği, aşçılık eğitimi sağlanır.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

ordu-universitesi-taban-puanlari

Bünyesinde tam 12 farklı bölümü barındırarak en fazla önlisans programına sahip fakülte olma özelliğini taşımaktadır. Bilgisayar programcılığı, elektronik haberleşme teknolojisi, otomotiv teknolojisi, inşaat teknolojisi, elektronik teknolojisi, geleneksel el sanatları, makine, elektrik, mekatronik, mimari dekoratif sanatlar, tıbbi ve aromatik bitkiler, doğalgaz ve tesisatı teknoloji bölümleri vardır.

Ordu Üniversitesi taban puanları TYT kapsamında elde edilerek tercih listesinde yer verilebilir.

Ulubey Meslek Yüksekokulu

Gıda teknolojisi, muhasebe ve vergi uygulamaları, laborant ve veteriner sağlık, bankacılık ve sigortacılık, laboratuvar teknolojisi, medya ve iletişim bölümlerini barındırır.

Ünye Meslek Yüksekokulu

Diğer yüksekokullarda olduğu gibi bilgisayar programcılığı, muhasebe ve vergi uygulamaları, insan kaynakları yönetimi, elektronik teknolojisi, lojistik, mimari restorasyon bulunmaktadır.

C- Ordu’da Hukuk Fakültesi Var mı?

Ordu Üniversitesi taban puanları konusunda bilgi vermeden önce fakültelerine göz atıldı. Görüldüğü üzere lisans programı kapsamında Ordu Üniversitesi hukuk fakültesi barındırmamaktadır. Doğal olarak avukat, savcı, hakim olmak gibi hayalleri/hedefleri olan öğrencilerin Ordu Üniversitesi dışında tercih yapması gerekmektedir.

2- Ordu Üniversitesi Taban Puanları Nasıl? Ordu Üniversitesi 2022 Taban Puanları Bilgisi

ordu-universitesi-taban-puanlari
Ordu Üniversitesi Taban Puanları

Ordu Üniversitesi bölümleri hakkında bilgi aldıktan sonra en çok merak edilen konu Ordu Üniversitesi taban puanları olmaktadır.

Ordu Üniversitesi taban puanları lisans, önlisans ayrımına bağlı olduğu gibi tercih eden öğrencilerin ortalamasına göre elde edilmektedir.

En çok tercih edilen bölümlere göre Ordu Üniversitesi taban puanları 4 yıllık arasında:

  • Okulöncesi Öğretmenliği 347 puan, 27.227 sıralama,
  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik 304 puan, 139. 323 sıralama,
  • Sosyal Bilimler Öğretmenliği 313 puan, 79.585 bin,
  • Sosyoloji 207 puan, 583.378 sıralama,
  • Tıp 433 puan, 19.939 sıralama olarak karşımıza çıkıyor.

Fakat Ordu Üniversitesi taban puanları 2 yıllık bölümler için:

  • Yaşlı Bakımı 174 puan 1.623.139 sıralama,
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği 194 puan, 1.537.369 sıralama,
  • İnşaat Teknolojisi 196 puan 1.503.941 sıralama,
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım 190 puan, 1.581.325 sıralama sahibidir.

İncelendiğinde birçok önlisans bölümü yeterli kontenjana erişemediği için açılamamıştır.

Meraklısına: Ordu Gastronomi Taban Puanları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü dört senelik lisans bölümleri arasında bulunur. Sözel puan türüyle yapılan tercihler kapsamında eğitim alınır. 286 puan ile en son 158.610 sıralamadaki öğrenci bölüme girmiştir. Kontenjan 60 kişidir.

İlginizi Çekebilir: Ordu Sinemaları: Keyifli Zamanların Adresi! 

Yazar Hakkında

Yorum Yap