İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Güzellik

Kirpik Uzatmak için Evde Yapılabilecekler Arasında 7 Altın Kural!

Kirpik Uzatmak için Evde Yapılabilecekler Arasında 7 Altın Kural!
+ - 0

Kirpik uzatmak için yapılabilecekler nelerdir? Kadınların güzellik sırlarından biri de hiç şüphesiz uzun ve sağlıklı kirpiklerdir. 7 muhteşem kirpik uzatmak  yolu, kirpiklerini ucuz ve kolay yönden uzatmak isteyenlerin başvurduğu yöntemler arasında yer almaktadır. Bunun yanında bazı ipuçları sayesinde bulunulan ortamda dikkat çekici kirpiklere sahip olmak hiç de zor değildir.

Sağlıklı ve Dikkat Çekici Kirpikler

Hemen her kadının hayali uzun kirpiklere sahip olmaktır. Bunun için pek çok yöntem olmasının yanında kimyasaldan uzak durarak kirpiklerini doğal yönden uzatmak isteyen bayanlar birçok yöntem denemektedirler. Kirpik uzatmak yöntemleri ile doğal görünümlü ve sağlıklı kirpiklere sahip olmak mümkündür.

1. Kirpiklerin Taranması

Kirpiklerini doğal yöntemle uzatmak isteyenler için en etkili yöntemlerden biri kirpikleri taramaktır. Kirpiklerin taranıyor olması kan akışını daha da hızlandırarak hücrelerin harekete geçmesini sağlayacak bu da kirpiklerin uzama süresini daha da kısaltacaktır.

evde-kirpik-uzatmak-icin

Kirpiklerin taranma işlemi kaş ve kirpik tarağı kullanılarak yapılabilmektedir. Tarama işlemi hafif bir narin şekilde gerçekleştirilmelidir. Sert bir şekilde taranan kirpiklerde dökülme ve yıpranma görülebilmektedir.

2. Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı beslenme her yönüyle vücuda ihtiyacı olan enerjiyi verdiği gibi saç, kirpik ve kaşların daha sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlayacaktır. Sağlıklı beslenmemeye bağlı olarak oluşan vitamin eksikliği saç ve kirpiklerde dökülmelere neden olabilecektir. Bu nedenle kirpik uzatmak için arasında en etkili yöntemlerden biri sağlıklı beslenmek olmaktadır.

Sağlıklı beslenme adına et, süt, balık, yumurta gibi besin değeri yüksek gıdaların tüketimine önem verilmesi gerekmektedir. Her şeyin fazlası zararlı olabileceğinden bu besinlerin gerektiği kadar alınması, gerektiğinden fazla tüketilmemesi gerekmektedir.

3. Yağlar

Yağlar, kaş ve kirpiklerin beslenmesinde ve uzamasında büyük bir göreve sahiptir. Özellikle doğal sızma zeytinyağları içerisinde bulunan antioksidan sayesinde kirpiklerin daha gür ve güçlü olmasında yardımcı olur. Yağların kullanımı kirpiklere parlaklık katmaktadır.

evde-kirpik-uzatmak-icin

Zeytinyağı yanı sıra, Hint yağı ve Hindistan cevizi yağı da kirpik uzamasında olumlu etki oluşturmaktadır. Yağların kullanımının ne şekilde yapıldığının iyice araştırılarak sürülmesi sağlık açısından daha doğru olacaktır.

4. Yeşil Çay

Yeşil çay içerisinde birçok güçlü antioksidan ve vitamin yer almaktadır. Bu özelliği nedeniyle sağlık alanında pek çok amaçla kullanıldığı gibi özellikle kozmetik sektöründe de sıklıkla tercih edilmektedir. Yeşil çay özellikle kaç ve kirpik dökülmesi sorunu ile karşı karşıya olanların başvurduğu yöntemler arasındadır.

Hazırlanan bir fincan yeşil çayın soğuduktan sonra kirpiklere pamuk yardımıyla günde 2 defa uygulanıyor olması kirpiklerin daha sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır. Kirpiklere herhangi bir uygulama yapmadan önce bir uzmana danışmak daha doğru olacaktır.

5. Masaj

Kaş ve kirpikleri doğal bir şekilde uzatmak isteyenler için diğer bir yol kirpiklere yapılacak olan masaj olmaktadır. Masaj sayesinde kirpikler beslenerek daha çabuk uzayacaktır. Ayrıca masaj ile kan akışı da hızlanacağında bu da kirpiklerin hızlı uzamasına katkı sağlayacaktır.

evde-kirpik-uzatmak-icin
Kirpik Uzatmak için Evde Yapılabilecekler 7 Altın Bilgi!

Masaj yapılmadan önce olası mikrop kapma durumuna karşı ellerin yıkanması gerekmektedir. Uzmana danışıp detaylı bilgi alındıktan sonra doğal yağlar ile yapılacak olan masaj kirpiklerin uzamasında daha etkili olacaktır.

6. Temizleme

Kirpik temizliğinin yapılıyor olması kirpiklerin daha sağlıklı büyüyüp gür ve canlı olabilmesi için oldukça önemlidir. Gece yatmadan önce mutlaka kirpik temizliği yapılmalı, kirpikte rimel kalıp kalmadığı kontrol edilmelidir.

Gerekli kirpik temizliği yapılmadığı takdirde kirpiklerde hızlı bir şekilde kırılmalar ve dökülmeler meydana gelebilecektir. Kirpik uzatmak için arasında en etkili yollardan biri de kirpik temizliğinin doğru şekilde yapılıyor olması gelmektedir.

7. Kirpik Uzatmak Adına Makyaja Ara Vermek

Kadınlar için makyaj olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Fakat fazla ve sık yapılan makyaj cilde zarar verebildiği gibi kirpiklerin de hızlı dökülmesine ortam hazırlayacaktır. Kirpiklerinin yıpranıp dökülmesini önlemek ve kirpik uzatmak adına her gün makyaj yapmamak ve maskara sürmeye daha bir süre ara vermek daha doğru olacaktır.

Kirpik uzatmak yerinde ve doğru bir şekilde uygulandığı zaman etkili sonuç vermektedir. Alınacak olan sonuç kişiden kişiye göre değişebilmektedir. Kimisinde kirpikler daha hızlı uzarken kimilerin kirpiği daha yavaş uzayabilmektedir. Bu durum uygulama esnasında dikkate alınmalıdır.

evde-kirpik-uzatmak-icin

Kirpik uzatmak adına izlemeniz, dikkat etmeniz gereken yöntemleri sizler için aktardık. Sadece kirpiklerinizle kalmayan cilt güzelliğinize dikkat etmenin yolu ise düzenli bakımdan geçer. Bu bakımları rutin bir şekilde uygulayarak kirpik uzatmak mümkün olduğu gibi aynı zamanda bebek gibi bir cilde de sahip olabilirsiniz. 8 Maddede Gece Cilt Bakımı Nasıl Yapılır yazımızdan gece bakımı hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Yazar Hakkında

Yorum Yap