1. Ana Sayfa
  2. Güzellik

Aloevera Suyu Faydaları Nelerdir? 2 Adımda Aloevera Suyu Nasıl Hazırlanır?

Aloevera Suyu Faydaları Nelerdir? 2 Adımda Aloevera Suyu Nasıl Hazırlanır?
+ - 0

Son yılların en çok kullanılan aloevera suyu faydaları nelerdir? Mısır’da ölümsüzlük bitkisi diye anlan aloevera, oldukça hatrı sayılı bir yere mensuptur. Evde saksılarda yetiştirilmesi mümkün olan bu bitkinin, üç farklı bölümü vardır. Bitkinin yeşil kabuklu kısmı, yapışkan sıvısı ve jeli içerisinde birçok şifayı barındırmaktadır. İlaç sanayinde, alternatif tıpta ve kozmetikte kullanımı oldukça meşhur olan bitkinin, suyunun da yararları tespit edilmiş bulunmaktadır. Aloevera suyu faydaları yabana atılmayacak kadar mühimdir.

Bu bitkinin suyunun yararları keşfedilmeye başlandıkça tüketimi de o oranla artmaktadır. Doğanın kollarında yetişen her bitki bağrında bin bir giz taşımaktadır. Bu sırlara insanların vakıf olabilmesi adına yazılar kaleme alınmalıdır. Bu girizgahın ışığında ilerleyerek aloevera suyu faydalarına birkaç paragrafta değinmek faydalı olmaktadır.

Aloevera Suyu Faydaları

Dışardan bakılınca hiçbir esprisi yok gibi görünen bu yeşil bitkinin suyunda antioksidan bileşenler barınmaktadır. Bu bileşenler beden ve ruhun zararlı etmenlerden temizlenmesine hizmet etmektedir. Mikrop, bakteri, ödem gibi zararlı bedensel etkenleri bertaraf ederken, stres gibi ruhu derinden sarsan hastalıklar üzerinde de etkisini göstermektedir. Aloevera suyu faydaları sıralanırken vücudun nefes almasına katkıda bulunduğunu es geçmemek gerekmektedir.

Dolayısıyla yenilenmek ve tazelenmek için aloevera suyunun kapısı tıklatılmalıdır. İçerisinde mineralleri besleyen aloevara suyu, bağırsakları canlandırıcı etki göstermektedir. Mevzuyu bir tutam daha açmak gerekirse, bağırsak florasını düzenler ve müshil niteliği ile lavabo ihtiyacının yeterli seviyeye ulaşmasına katkıda bulunur. Böylece kabızlık meselesine doğal çözümdür denebilir.

aloevera-suyu-faydalari-nelerdir
Aloevera Suyu Faydaları Nelerdir?

Aynı zamanda bağırsak tembelliğinin önünü kesen aloevera suyu, irritabl bağırsak sendromuna çözüm üretebilmektedir. Mide rahatsızlıkları hususunda da şifa salgılayan bu bitkinin, detoks etkisi de bulunmaktadır. Böylece bedeni toksinlerden arındırmaktadır. Diyet sürecini güçlendirmede olumlu rol oynayan aloevera suyu, sindirimi rahatlatır, yağ oluşumunu önler ve şişkinliğin önüne set çeker.

Karaciğer detoksuna da el atan bitki, kilo verme esnasında vücuda alınması gereken A, C ve E vitaminlerini bünyesinde barındırır. Genç ve parlak bir cildin kapılarını aralayan aloevera suyu, cilt hücrelerinin oluşumunu destekler. Aynı zamanda cildin arınmasına ve yenilenmesine de ön ayak olur.

aloevera-suyu-faydalari-nelerdir

Aloevera suyu faydaları arasında vücudun direncini sağlayıp, enerji vermesi de sayılabilir. Bilhassa kış aylarında hastalığın pençesine sıkça düşen insanlar için iksir niteliğindedir. Çünkü aloevera suyu, hasar gören hücreleri ivedilikle onarmaya vesile olmaktadır. Bunlara ek olarak kas, kemik, eklem ve  baş ağrısı gibi rahatsızlıklara da çözüm olan bitkinin, doğal ağrı kesici özelliği de bulunmaktadır.

Kepekli, kuru, kırılan, dökülen saçlar üzerinde evde basit ve doğal çözüm olarak sunulan bitki, hücre yenileyici özelliği ile saç derisindeki yıpranmaları yeniler. Aynı zamanda saçın muhtaç olduğu nemi de temin eden aloevera, mikrop kırıcı niteliği de sahiptir. Böylece iltihaplar üzerinde gözle görülür etkisi yadsınmamalıdır. Buna ek olarak ağız kokusu ve diş çürümesini de önlemektedir.

Aloevera Suyu Nasıl Kullanılır?

Yararlarının peşi sıra sıralandığı aloevera suyunun nasıl kullanıldığı önemlidir. Zira faydaların tesir edebilmesi adına doğru kullanım elzemdir. Aloevera suyu içecek olarak tüketilebileceği gibi, cilt için kullanımlarda maske, peeling, krem gibi ürünlerin içine katılarak da kullanılabilir.

aloevera-suyu-faydalari-nelerdir

Ağrı kesici özelliğinden faydalanmak isteyenler aloevera suyunu, ağrıyan bölgeye masaj yaparak uygulayabilir. Buna ek olarak aloevera suyu poşete koyulup, dondurulduktan sonra ağrıyan bölgeye soğuk kompres olarak da uygulanabilir.  Bir başka kullanım şekli ise saçlara banyo esnasında sürülebilir. Aynı zamanda diş tedavileri için gargara yapılarak da kullanımı sağlanabilir. Aloevera suyu faydaları ve kullanım şekli sıralanırken, bir uzmana danışarak ilerlemek gerektiği dipnot olarak düşülmelidir. Aksi taktirde türlü yan etkileri beraberinde getirebilir.

Aloevera Suyu Hazırlama

Aloevera suyunun her zerresinde faydalanabilmek adına kullanıma hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de nasıl hazırlandığına vakıf olmak gerekmektedir. Evde hazırlamanın mümkün olduğu bu şifalı bitkinin, öncelikle yaprağının dışındaki dikenli alan temizlenmeli ve yıkanmalıdır. Dikenli kısmın temizlenmesinin ardından yaprak içerisindeki jel bir kaseye ayrılmalıdır. Daha sonra su ve jel blenderdan geçirilmelidir. Böylelikle aloevera suyu kullanıma hazır hale getirilmiş olmaktadır.

aloevera-suyu-faydalari-nelerdir

Hazırlanan aloevera suyu cam şişe içerisinde muhafaza edilmelidir. Eğer tadı hoşa gitmez ise, birkaç limon dilimi ile desteklenebilir. Buna ek olarak yaz aylarında ferah bir hava katması açısından meyve dilimleri ile tüketilebilir. Taze olarak tüketilmesine dikkat edilmesi gereken aloevera suyu, buzdolabında saklanmalıdır. Fakat tüketimi uzun süreye yayılmamalıdır. Zira rengi değişmeye başladığında tüketimi söz konusu olamaz. Aloevera suyu faydaları, bu bilgiler ışığında tüketildiği sürece gün yüzüne kolaylıkla çıkmaktadır. Böylelikle arzulanan sonuca ivedilikle kavuşulmuş olunmaktadır. Çünkü doğanın koynunda yetişen bitkilerden özüne sadık kalınarak faydalanılırsa, bitkiler her daim verici olur.

Aloe vera jel kıvamında en çok yüz için uygulanmaktadır. Cilde iyi geleceği düşüncesiyle sonuçlar elde edilmeye çalışılır. Birçok kişinin faydasını gördüğünü söylemesinin yanı sıra kesinlikle kullanılmaması gereken diyenler de mevcuttur. Kişiden kişiye göre değişik yorumlar gelse de amaç cildi  genç bir görünümde tutmaktadır. Elbette genç kalmak, genç görünmek herkesin isteği ve arzudur. Peki genç kalmak için yapabilecekleriniz hakkında bilginiz var mı? Hücrelerin Genç Kalabilmesi için Uygulayabileceğiniz 6 Sır yazımıza bakarak bilgi alabilirsiniz!

Yazar Hakkında

Yorum Yap